Не багато куточків Європи можна назвати загадкою для бувалого туриста. І, тим не менш, вони є. Одна з таких країн-загадок – це Албанія. До недавнього часу Албанія була абсолютно закритою для туристів, однак сьогодні країна радо відкриває свої двері для гостей з усього світу!

Вас чекають унікальні античні та середньовічні пам’ятники архітектури, пляжі двох морів і щира привітність! Понад 70% площі країни займають високі гори і густі ліси. Куди не глянь – відкриваються прекрасні види на зарослі зеленню схили, доглянуті виноградники, апельсинові і оливкові гаї. Береги Албанії омивають Адріатичне і Іонічне моря, а на території країни знаходяться три величезних озера з чистою водою: Скадарське, Охридское і озеро Преспа. У незайманих цивілізацією лісах Албанії водяться ведмеді, вовки, рисі, кабани, козулі, олені, багато птахів.
Албанське узбережжя за своєю красою аж ніяк не поступається хорватському або італійському, при цьому тут немає натовпів відпочиваючих, шуму та гаму популярних курортних містечок. Тут тихо і спокійно, а до рідкісних туристів місцеве населення ставиться виключно дружелюбно.

Відпочинок в Албанії примітний ще й тим, що місцеві жителі ще не навчилися «робити гроші» на іноземних туристах. Тому ціни в кафе і ресторанах нижче, ніж на вітчизняних курортах, а парасольки і лежаки на пляжах безкоштовні. Албанія об’єднує в собі всі якості «передової туристичної країни», а розвиток інфраструктури останнім часом тільки й підштовхує Країну Орлів до цього титулу.
Пам’ятки Албанії – це дивовижна суміш століть, стилів і культур. Покинуті фабрики і пишність мечетей, православні храми в грецькому стилі і палаци культури в стилі ампір – тут дивним чином поєднується непоєднуване. Яскравий тому приклад – місто-музей Берат. При в’їзді в місто відкривається дивовижна картина: по обидва боки річки, на крутих берегах, розташувалися житлові квартали, один – мусульманський, інший – православний. Дякуючи майже 400-річному оттоманському пануванню, албанська кухня – спадкоємиця в першу чергу турецьких гастрономічних традицій. У місцевих ресторанчиках можна покуштувати різні види чебуреків і кебабів, щедро приправлених спеціями. Запивають все це знайомою нам середньоазіатською пахтою. З м’яса найчастіше використовується баранина. Не залишилися осторонь від формування місцевої кухні і сусіди по регіону – Греція і заморська Італія.

В Албанії поширені різні сорти м’якого сиру, переважно фета, оливки і оливкова олія, а також величезна кількість салатів зі свіжих овочів. Овочі тут поважають і в тушкованому вигляді: вегетаріанське рагу – популярне місцева страва, в яку можна покласти все, що завгодно: картопля, томати, морква, солодкий перець, зелень і т. Д. Трапезу закінчують солодощами та чаєм.

00aa40eaf8ecde8ef59ef8177bb4621544f81958 Albania-ZA-US2YW Albanija-Skadarskoe-ozero nastol Saranda1 албания Албанія памятки